HINDISTAN BENI CAGIRIYOR


VIPASSANA sonrasinda yoga egitmenlik egitimi basladi. Sekiz ay suren yoga egitiminde cok sey yasandi. Farkindalik her gecen gun gelisti. Mevcut bedensel, zihinsel arazlar sekil degistirdi. Kimi zaman iyilesti kimi zaman kotulesti. Ama cok sey kazanip cok seyide harcadim. Ama asil olan icim deki izdirap biraz da olsa azaldi. Surec devam ediyor, gercekligin yolu uzun ve derin bu gune gelene kadar cesitli hocalardan egitimler aldim, ogrendiklerimi ogrenmek isteyenlerle paylastim. Vipassana kurslarina katilmayi ve uygulamayi surdurmeye calistim. Bunun disinda gunluk yasamim da hersey yoluna girmeye basladi yada soyle soyleye bilirim olan bitene daha farkli yaklastim. Beni merak eden ben, bugun 4 yil once durdugum yerin degistigini ve gectiginibiliyorum.

Not: Yazi da adi gecen tum kisilere bu yolculukta yanimda olduklari icin tesekkur ediyorum. Ayrica belirtmem gereken bir konu ise yoga egitmenligi doneminde bana evini acan arkadaslarim Cevher Bilger ve Efe Efeoglu’na destekleri icin tesekkur ederim. adini yazamadigim benim bu surecime her haliyle denk dusmus tum hocalara, arkadaslara, dostlara ve aileme de tesekkurler.

foto-2

 

HINDISTAN BENI CAGIRIYOR. 20\02\2012 GOA \ ANJUNA

Yoga ve meditasyon, farkinda ya da degil yasamim bu iki onemli unsur etrafinda sekillenmeye basladi. Icimdeki ses bir bucuk yil once Hindistan’a gitmemi soyluyordu. Orada derinlere inecegime dair sozler fisildar oldu. Karar verdim Hindistan’a gidecektim. Ama bir anda gidebilecek ekonomik guce sahip degildim, ayrica beni bulundugum yerde tutan koklu baglarim vardi. Hepsini temizlemeli ve kosullari hazirlamaliydim. Bunu icin planli plansiz calimaya basladim. Hersey yolunda gitti ve zaman gitme zamaniydi. Yaklasik uc ay once isi biraktim, biraz dinlendim ve gorece kararlar aldim. Tabi cogu zaman bu kararlari almak zorladi. Hindistan da ne yapacaktim. Buyuk soru zamanla yerine oturdu. Almak istedigim yoga egitimi ve vippasana oturumu gidilecek yerler vs. Subat sonunda gitmeyi planlarken sevgili arkadasim Deniz bende seninle geleyim mi? dedi benim icin beklenmedik bir gelismeydi. Yalniz gitmeye kendimi hazirlamistim simdi ise Deniz’le gidiyordum. Vizeye basvurduk ve konsolosluk vize tarihini basvurdugumuz gunden baslatti bizde zaman kaybetmemek icin apar topar hazirlanip bircok seyi o ana birakarak ucak biletlerini aldik.Yola cikmaya ancak o gun geldiginde hazirdik.

YOLCULUK BASLASIN ARTIK.

Nihayet kosusturmacam bitti ve denizin evindeyim. Cikmaya dakikalar varken bile banka islemleriyle ugrasiyordum. Ve saat geldi yola cikiyoruz. Sabiha Gokcen hava alanindan Sharjah aktarmali Mumbai yolculugu 16 subat 2012 gece 00:30 da basladi. Air Arabia ile ucuyoruz.Ucaga dogru ilerlerken ikimizde bir an da sersemledik, hayatimizda binecegimiz en kucuk ucak, aradaki farki anlamasakta ucagin kucuklugu bizi bir sarsti. Icimize dogmus sonra kucuk ucakla ucmamak gerektigini yaklasik bir saat icinde anladik. Neyse hadi hayirlisi deyip ucaga bindik. Kalkarken surekli yayinlanan uyari kayilarini dinliyoruz ve son olarak Air Arabia farkiyla dualarimizi da dinledik ve ucak havalandi. Hersey yolunda motorlardan birinden acaip bir ses gelsede deniz endiselenmesin diye konuyu fazla acik etmedim ama besmelemi cektim. Hersey yolunda gibi biraz sohbet ettik ve sonra uyumaya hazirlanmaya basladim. Cantamdan boyunlugumu cikardim tam uyku moduna gecerken bir an da, cok hizli bir sekilde ucak saga ve sola yatti resmen sirayla iki yone donduk diyebilirim. O an sadece ne oldugunu anlamaya calisiyordum. Arka koltuklardan birinden yukselen bir kadin sesi anlama durumumu daha da karmasiklastirdi. Kadin inanilmaz guclu bir enerjiyle ciglik atarcasina ‘LA ILAHE ILLALLAH, LA ILAHE ILLALLAH’ deyerek bagirdi. Diger tum yolcular da derin bir sessizlik, kadinin enerjisi eminim hepimizi tokatladi. Akabinde deniz bana donup Asiye bembeyaz oldun dedi dikkatimi yuzume yonelttigimde anladim, evet olmustum. Rengim bembeyazdi, zihinde korku gorunmuyordu ama bedenim hemen tepki vermisti. Ilginc bir deneyimdi. Kadinin payida oldukca yuksek. Pilotun aciklamasi da bizi oldurdu. -‘ yanimizdan buyuk bir ucak gecti manevra yapmak zorunda kaldim. Kusura bakmayin.’ bu ne demek? kelle koltuk turizm, hava yollarinin da suyu cikmis, deyip uzatmiyorum. geriye kalan saatlerde tetikte uyuduk. Uc bucuk saat suren egelenceli ucusun sonuda Sharjah hava alaninda 9 saat beklemeden (yazilacak cok sey var ama hindistana gelmek istiyorum) sonra iki bucuk saatlik ucus ve Mumbai deyiz.

Did you like this? Share it: