LAYD, SANİİİİ DİYE SESLENİR VE SANİ GÜLÜMSER. 09\03\2012 ANJUNA – MARYS HOTEL


Artık Layd’den bahsetme zamanı, Layd’nin adını bilmediğimi yazmıştım. Kaldığımız yerin sahibi Yaklaşık 70 yaşında çok akıllı, kaba kaçmazsa uyanık denebilir, varlıklı, her haliyle çok güçlü bir kadın. Görünce, bir diz titretir hali var.

2012-03-21-550

Bize ilk kaldığımız günler de yaşattığı bir deneyimden bahsedeceğim.

Bir gün önce bir ay boyunca burda kalmak istiyoruz, deyip Pazarlık yaptık. Bize iki oda seçeneği verdi. Bizde düşünüp kararımızı yarın sabah söyleriz dedik. Saat onda odanın ücretini ödemediyseniz, Odadan çıkarsınız, bunda şaşırılacak birşey yok. Yol yorgunu olduğumuz için sabah uyuya kalmışız.Sabah saat 10 u 5-10 geçe güm güm güm diye çalan, kapımızın sesine, korkarak uyandik. Biri oda tutuldu çıkın dedi. Öylece kala kaldık. Diğer odada tutulmuştu, kaldık mı uyku sersemi kapıda derken, Layd şu oda boş isterseniz dedi. Neyse bir şokla odayı tuttup yerleştik. Akşama doğru olayın rengi çıktı. Layd’nin büyük kızı eşiyle gelmiş meğer, bizdeki Almanya’dan oğlum gelecek hikayesi gibi, tabii biz bu duruma gülümsedik, yapacak daha iyi bir şey yok burası Hindistan.Layd İnanılmaz uyanık bir kadın.

2012-03-21-547

Sani (Santos) evin en küçük çalışanı sanırım 23 yaşında, Sani’nin profili sürekli gülümseyen ve çalışan cılız çocuk. Sani sabahın ilk ışıklarını görmek için değil, işe başlamak için kalkar. Çamaşırları, bulaşıkları yıkar, avluyu süpürür, odaları temizler, hindistancevizlerini kırar. Öyleki bir gün ağacın tepesinde biri hindistancevizi kesiyordu. Ben bir panik Deniz’e koşup inanmayacaksın, hindistancevizlerinide Sani topluyor dedim. Sadece benzetmişim. Layd, Sani yerine bir profesyonel tutmuş. Sani olmadığını anlayınca bir oh çektim. Sani’nin yaptığı şeyleri sıralamakla bitmez. En asli görevi Layd Saniiii diye seslendiğinde yanında olmak ve hergün Layd’nin ayaklarına masaj yapmak.
Bizede sani’nin günlük hayatı dert oldu. Kendi aramızda, Saniii diye seslenip eğlenmekten kendimizide alamıyoruz. Oda ayrı konu.
Ne olursa olsun Sani hep gülümsüyor.
İkisi de farklı deneyimler içinde beni gülümsetiyor. Tesekkürler Sani ve Layd.

Did you like this? Share it: