HAPPY HOLIDAYS 08\03\2012 GOA


Bu gün festival günü, tüm Goa çok mutlu. Sabah yoga sonrası Varanasi’ye gidebilmek için bilet almaya tren istasyonuna gideceğiz. Sokaklarda en ekonomik taksiyi ararken gözümüze çarpan rengarenk insan yüzleri, her yerleri boyanmış, renkler canlı ve fosforlu, Neler döndüğünü anlamadık. Taksiye bindiğimizde şöför anlattı.
Bu gün yirmi gün sürecek festivalin ilk günü, rengarenk toz boyaları ceplerine dolduran hintliler, her gördüklerine atıyorlar. Arabanızın camı açıksa kaçmanız imkansız. Bu yüzden şöför camları kapamamızı istedi. Ve ekledi, size atarlarsa sakın sinirlenip kızmayın, şuan müşterimsiniz sonra bende size atabilirim. Yaklaşık iki saat yol gittik, Vasco Da Gama tren istasyonuna, yol boyunca her yerde bütün vücutları boyanmış insanlar ve ellerinde boya torbaları olan gençler. Çok eğlenceli görüntüler, belliki çokta eğleniyorlar.

2012-03-08-451

Bilet detayı vermek isterim. İki kişi 1060 rupiye Goa’dan Varanasi’ye tren bileti aldık. İnanılır değil Goa’nın bir semtinden diğerine taksiyle 1500 rupiye gitmişken, Tren biletleri oldukça ucuz, çok geniş bir tren yolu ağına sahip olmalarına rağmen haftalar öncesinden yerler doluyor. İki hafta önce almış olduk bileti ama şanslıyız ki trendeki son bilet elimizde. Aklınızda bulunsun.

Festivale dönelim, Dönüşte Anjuna’ya yaklaştıkça endişelenmeye başladık, taksi şöförü ceplerini kurcalamaya başlayınca Deniz, sanrım boyaları hazırlıyor dedi. Yanlış alarm cebinden tütün çıkarıp çiğnemesiyle rahatladık. Dışarıdan çok eğlenceli görünsede, biz boyanmayı istemedik. Ve hızlıca odaya gittik. Layd hemen sordu. Neden boyanmadınız?

2012-03-08-449p

Bu arada yolda küçükte bir kaza geçirdik.Önümüzde sağı solu seyrederek giden motorsikletliye çarptık. Hiç umurunda olmadı motorsikletlinin, durmadan kafasını arkasına çevirip motorunu kontrol etti ve bastı gitti. Biz şaşkın, İstanbul’da olacak anında yedi sülale, konu komşu, polis teşkilatı bir araya gelir, birde üzerine küfürlü, yumruklu, satırlı kavga çıkardı. Bizim şöför sinirlendi ama bizdeki gibi değil, sadece bi suratı düştü, arabayı inip kontrol etti, yola devam. Yahu inanılır şey değil ne güzel insanlar hep gülümseyip, sinirlenmiyorlar insanin burada kalası geliyor.

 

Did you like this? Share it: