HANGİ TAPINAKTAN BAŞLASAK, YOK ÇOK SICAK YATALIM EN İYİSİ. 22/03/2012 HAMPİ


O kadar sıcakki tüm yaşamsal faliyetimi yitirdim gibi geliyor. Sabahları erken kalkmak bir sorun, ben biraz daha iyi sayılırım bu konuda ama Denizi kaldırmak mümkün değil. Saat 11 den sonrada dışarı çıkmak mümkün değil, güneş buna izin vermiyor. Sabah yine bir şekilde kalkamadığımız için, öğlene doğru bir tapınak gezisine çıktık. Ben başıma geleceği biliyorum. Gİtmeyelim sabah gideriz dedim. Deniz gezmek istedi. Sen git o zaman dedim ama bende gitmek istiyorum. Bir şekilde yola çıktım. Yürürken hala kararsızdım. Her an dönebilirim. En yakın tapınaga Virupaksha’ya gittik. muhteşem bir yer
Hampi Tapınaklar şehri Virupaksha tapınağı belirli saatlerde açık. Bu günde Hinduların yeni yılı herkes yeni yıl ritüellerini yapmak için tapınağa geliyor.

2012-03-23-680
Hanuman, Ganesha,şiva ve bilmediğim bir sürü tanrının heykelleri var. Çoğu parmaklıklı kafesler içinde süslenmiş, ziyaretçilerini bekliyor. Pek meraklıyımdır bu geleneksel törenlere, hintliler gibi sıraya girip, törene katıldık. Çok sevgi dolu insanlar, bizi de aralarına aldılar ve saygımızı sunmamıza izin verdiler. Tapınakta üzerine yazılacak pek çok şey olsada ,fotoğraflarını izlemeniz daha keyifli olacaktır. Bu yüzden hiç sözü uzatmıyorum.

Sıcaktan ruhumuzu teslim etmeden, gölge biryer bulmalıydık. Bir kafeye oturup, birşeyler içerken dayanamayıp, birde elimize, kolumuza Meşhur hint kınasıyla dövme yaptırdık. Sonra odaya döndük. Ben ömrü hayatımda böyle sıcak görmedim desen sanırım yalan olmaz. Akşam geç saatte Deniz acıktım dedi, bende acıkmıştım. Ama bu saatte yemek yenmez desemde, Deniz ben yerim dedi bende sözde onu düşünerek kocaman yemeği yeme yarısını ben yerim deyip, yedim yemeği çokta lezzetliydi. Gece yarısı başlayan miğde bulantısı ve istifra süreci berbattı. Gece bir kabus ve arkasında sabah ve tüm gün ne yapacağımı bilmez bir şekilde yattım dolandım. İki gün hiç bir şey yemedim desem yeri, su içmek dahi kötü hissettiriyordu.
iki gün hiç bir yere gitmeden, konakladığımız yerde dolandık durduk. Çok şanslıyız ki çok güzel bir yerdi. Kendimizi cenette zannetmemiz en güzel haldi. Bu mevsim de buraya gelmemek gerek, bunu gelmeden önce bilsemde, planladığım hiç bir şeyi yapmadım.

2012-03-23-710

Şu an şu yataklı muhteşem otobüslerden biriyle, Palolem’me gidiyoruz. Sabaha ne olur bilinmez tabiki.

Sancılı geçen iki günün üzerine ben çıldırdım. Gidelim dedim deniz de tamam dedi ve aldık bileti Palolem’e. Ertesi gün yani bu gün oluyor. Sabah kahvaltıdan sonra sanırım yarım muz ve ufak tefek ekmek parçaları yedim. Son gün bütün tapınakları gezebilmek için bir rikşa kiraladık. Sıcak demeden tek tek gezdik. Tapınakların sanırım bir yada ikisini görmedik. Tapınaklarla ilgili yazıyı sonuna ekleyeceğim.

2012-03-26-850

Hint insanları çok naif ve sıcaklar bugün, gün içinde bir sürü şer yaşandı. Aklıma gelenler, bana sorsanız hollywood mu? bollywood mu ? diye bollywood derim. Gelmeden aylar önce bollywood da bir klipte oynayacağım diye söylendiğimi yakın arkadaşlarım bilir. Heyecanlanmayın henüz oynayamadım ama Tapınaklardan birinde bir klip çekimine denk geldik.
iki hintli ünlü şarkıcı, düet yaptıkları bir şarkının klibini çekiyordu. Yanaştık yanlarına hemen biz de oynarız desekte olmadı. Sadece ikisi oynuyordu. Figürana ihtiyaç yoktu. Şaka yapıyorum, kendimi biliyorum benim böyle bir talebim olmadı. Deniz bir ara yönetmele konuşuyordu ama nedir durum bir haberim yok. Klip çekimini izledikten sonra diğer tapınakları gezmek için rikranın yanına gittik. Bu arada okuyanlar hatırlar, Hindistan tarifiğindeki maceralarımı, bu seferde Rikşayı bir deneyimleuim deyip geçtim şöför koltuğuna, Evet rikşada kullandım. Bir iki benzer durum daha yaşarsam, buraya yerleşme nedeni olarak kabul eder ve dönmeyebilirim.

2012-03-23-707

Denizin Hintlilerin ilgi odağı olduğu bir gündü. Birlikte fotoğraf çektirebilirmiyiz taleplerini karşılarken bende bu anlları tabiki fotoğrafladım.
Yorucu bir günün ardından, yollara düştük yine Goa , Palolem’e gidiyoruz…

 

 

Did you like this? Share it: