GANESH MUSIC GUEST HOUSE 08/04/2012 TAYLAND/ KOH PHANGAN


Ganesh music guest house, Varanaside kaldığımız yerin adı. Oradan ve sahiplerinden bahsetmeden olmaz,

Öncelikle ev, sahiplerinin, müzik öğrencilerinin ve ziyaretçilerin evi. Altı gün için bizimde evimiz oldu. Bize güzel bir oda kiraladılar. O sıcak havalarda barınabilecek en güzel yerdi. Ki hiç dışarı çıkmadık desem yeri. Sahibinin ismi Ganesh,
Ganesh müzik öğretmeni, öğrencilerine ritim ve mantra dersleri veriyor. Kendisinin iki katı büyüklüğünde ve güzel bir karısı var. Bildiğim kadarıyla üçte çocukları var. Bir de çok güzel bir köpekleri Zuzu. Zuzu çok ilginç bir köpek, İlk gün bizi yakalasa parçalayacak gibi üzerimize atladı. Ganesh durdurdu. Ganesh sürekli dokunun ona diyor. Mümkün mü! elimi verirsem kesin kolumu kapar.
İlk gün dokunamadık, ama banyo da dışarıda, Zuzu yüzünden tuvalete dahi gidemiyoruz. Üçüncü gündü sanırım Ganesh beni çay içmeye çağırdı. Tabi gelirim ama Zuzu, yine saldırmak için atak yaptı. Bu sefer bir şekilde Zuzu’ya dokundum.
Yok böyle bir köpek, sevgi kelebeği resmen O canavar gitti yerine melek geldi. Kendinden geçti, kendini sevdirsin diye, e derdi ne, neden saldırıyor. Sevmeni istiyor, sevgi dolu bir köpek dediler. Enteresan neyse sonrasında gayet iyi anlaştık.

2012-04-03-1280

Ganesh, ellili yaşlarında gayet genç görünümlü ve çapkın bir adam. Belli ki karısıda kocasını iyi tanıyor.İlk gün bize gülümseyen kadın ertesi gün bizi bir kaşık suda boğacak gibi bakıyordu. Bizde safız ne oldu da kadın böyle bakıyor diyoruz, anlayamadık. Kadın bir anda değişti. Biz Deniz’le konuşuyoruz, Kadın çok güzel, devlet gibi maşallah diye.
Bir akşam Deniz çok Güzelsiniz diye iltifat edince, Kadının hoşuna gitti ve “kocam sizin benden güzel olduğunuzu düşünüyor” dedi. Biz o an anladık, Balığın neden koktuğunu, Ganesh kadını çıldırmak için neler söylüyor. O an onlardan uzak durmaya kara verdik, günahsız yere ölmek hiç hoş bir durum değil zira.
Böyle komik bir durum yaşadık.
Ganesh bana daha öncesinde bir gün mantra desi vermişti. O olay sonrasın da derse devam etmedim tabii. Ecelime susamadım.

Birde iri yarı bir adam vardı. Her sabah odamızın karşısında ki, Tapınağa dönüştürülmüş odaya gelip, dualar okuyup, ibadet eden. O da muhtemelen, Karısının kardeşi, çok benziyorlardı. O tam bir suratsız. Adama kazara bakmaya korkuyordum. O kadar.

Ganesh bizi bir akşam yemeğe davet etti. Ben tam olarak anlamadım, anladığım haliylede konuyu kapadım. Ama Denize de söyledi, Deniz’de tamam olur dedi. O kadın bize yemek verecek çok tehlikeli, o akşam yogun bir günmüş o yüzden çağıramamışlar. Bilemiyorum ama kadın, bunu kesin kabul etmemiştir gibi geliyor. Ayrılırken Ganesh çok üzüldü ve birazda bozulmuş görünüyordu. Anlam veremedik.

Ama Ganesh Çok komik ve şeker bir insan ve iyi de bir öğretmen, öğrencilerinden para almadan eğitim veriyor. Öğrencileri bütün gün ritim çalıyorlar. Çalışmazsan fırçayı yiyorsun. Bana öğrendin mi mantraları dedi, ben de henüz değil dedim. Kızdığı anlaşılıyordu, ama bana bir şey diyemedi. Belki önümüzdeki yıllarda onunla çalışmak için gidebilirim. Neden olmasın.

Malesef sadece kaldığımız odanın fotoğrafları var.

Did you like this? Share it: