HAYDİ PHUKET’E UÇALIM. KOH PHUKET- KOH PHİ PHİ 22/04/2012


Deniz’i tutabilene aşk olsun, ani karar almada bir numara. Phuket’e gidelim mi? Tamam gidelim. Uçakla mı? Hadi uçakla gidelim. Koh Samui ve Phuket arası oldukça uzak, bu yüzden Deniz’in uçakla gidelim teklifi sevimli geldi. Biran evel gitmeliydik Phuket’e çünkü Deniz’in Hayallerindeki ada. Benim için sadece başka bir ada o kadar.

img_5734

Gidip uçak biletini aldık. Kaldığımız otelin kafesinde oturup gidiş saatimizi bekliyorduk. Zira bol sulu geçen günler nedeniyle bulunduğumuz yerden ayrılamıyorduk. Dışarıda oturup birşeyler içerken yan otelin önünde bir sürü insan çılgınca eğleniyordu sular içinde, bir kız yanıma geldi. Adı Ticha, yarı tay yarı hintli çok tatlı biri kız, biraz sohpet ettik. Hintli kanı var normal bu kadar iyi olması dedim. Burada karşılaştığım ilk sıcak kanlı insan. Sonrasında bizi hava alanına abisinin bırakabileceğini söyledi. Gerek yok biz taksiyle gideceğiz desem de ikna edemedim. Daha fazla zorlamadım. Bir birimize küçük hediyeler verdik. Bizi hava alanına bıraktılar. Yaşadığım bu durum da beni şaşırtmıştı. Buradaki o ana kadar gördüğüm insanlar, bırakın size bir şey sunmayı, yüzünüze bakıp gülümsemiyorlardı. Koh Samui’nin insanları biraz daha farklıydılar, en azından benim karşılaştıklarım. Ya da zihnimde oluşan olumsuzlukları sevgiyle karşılamaya başlayınca, sevgi bana gelmeye başlamıştı. Bilemiyorum nedir ?

img_5671

Ve bir saat sonra Koh Phuket’teyiz. Çok hızlı oldu. Akşam saatleriydi. Phuket çok büyük ve çok popüler olmasından ötürü çokta pahalı, hava alanında ne yapacağız diye sağa sola bakınırken bir israilliyle karşılaştık. Oda bizim gitmek istediğimiz yere gidecekti. Yılbaşı nedeniyle fiyatlar ikiye kartladığı için araçlar dahi çok pahalıydı. Çok şanslıyız ki tanıştığımız israil’li buraları iyi bilen biriydi. Gelin benle çok daha ucuza gideceğiz. Çok ucuz bir rakama Patong Beach’ e gittik. Bize görece ucuza kalacağımız bir yerde buldu. Çok şanslı hissediyorduk, çünkü her yer lüks ve pahalı otellerle dolu israilli arkadaş olamasa bir sersem hal yaşayabilirdik. Kendisine teşekkür ediyorum.

Phuket hayallerin adası mı bilemem ama ben çok keyifli anlar yaşadım. Ertesi gün plaja gitik. Şu ana kadar aldığımız en güzel masajı burada aldım. Botla güzel bir adalar turu yaptık. Çok güzel yerler. Phi Phi island tour , hiç hoşuma gitmeyen, bir sürü mantığı hareket olsada en kolay gezmenin yolu tur şirketlerinin düzenlediği geziler. Çok keyifli ama komik bir turdu.

Kaldığınız yerden gelip alıyorlar. Tur başlıyor, Bota binilecek yere ulaştığınızda hemen etiketleniyorsunuz, kaybolmamak için, çok titizler bu konuda belliki çok turist kaybetmişler. Bir sürü uyarı çok şeker bir rehber yüksek sesle hızlıca yaşanacakları aktarıyor. Yosunlar zehirli basmayın, şurada maymunlara bakacağız yemek vermeyin, Şu adada sunorkeling yapacağız, şu adada yüzeceğiz, şu adada fotoğraf çekeceğiz , şurada yemek, şurada su içeceğiz. Çok şekerler ama işleri çok zor.
Bizde ne dediler se yaptık, Yapmazsan durum vahim, İki italyan çocuk, biraz sersemlerdi, ilk ziyaret ettiğimiz adada geç kaldılar, bizim kaptan onları adada bir başlarına bıraktı. Turlar biraz acımasız.Yapacak bir şey yok kural kuraldır. Bizde bu durumla eğlendik biraz, yapacak bir şey yoktu. Fotoğrafları paylaşıyorum, görülmeli denilen yerlerden, muhteşemdi.

img_5587

(Kaybolan İtalyanlar )

Bu turda çok tatlı insanlarla tanıştık, genç oğullarıyla tatile çıkmış bir baba ve 11 yaşındaki kızı Cloe ile tatil yapan Mick. Bütün tur boyunca birlikte vakit geçirdik. Cloe ile ben deniz de yoga yaptık. Cloe yoga yapıyormuş, küçük yaşta yoga ile tanışmış olması beni çok sevindirdi. Çok şanslı bir çocuk, mick de onunla çok ilgili. Mick yanlış hatırlamıyorsam 31
yaşında çok erken yaşta baba olmuş.

img_5776
Tur bittiken sonra otellerimize bırakıldık. Akşam yemeğinde, Cloe, Mick ve Mick’in arkadaşlarının iki tatlı oğulları ile buluştuk. Çocuklarla birlikte olmak çok keyifli. Seyahatimiz boyunca hiç bu kadar eğlenmemiştim. Çocuklarla geçen akşamdan sonrada yetişkinlerin eğlencesi başladı. Ben kendimi her sınıfa dahil hissettiğim için çok eğlendim. Phuket’in gece hayatı nasılmış bir bakalım dedik. Sokaklar inanılır gibi değil. Erkeklerin buraya akın akın neden geldiği ortada. Cadde boyunca sıralanmış açık striptiz klupler, barlar ve bürsürü şey. Biz gidilebilecek en sakin sokak ortası barlardan birinde oturduk. Heralde Phuket’te yaşanabilecek en sakin geceyi geçirdik. Gecenin bir yarısı başlayan sağnak yağmurda, geceyi inanılmaz renklendirdi. Çok keyifli dolu dolu bir gün yaşadım. O gün tanıştığımız tüm insanları sevgiyle anıyorum.

Mutlu olun.

 

Did you like this? Share it: